Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дресинг»Дресинг за печени картофи

Дресинг за печени картофи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Дресинг за печени картофи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Общо
8 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусните печени картофи се крие в перфектния дресинг - ето ви рецепта за такъв"

Необходими Продукти

  • зехтин - 100 мл
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • риган - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 суха, малка, чили или кайенски пипер
  • лимонов сок - 50 мл или оцет
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • сол - около 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се кълца на ситно заедно със скилидките чесън. Лютото чушле се натрошава.

По желание може и да счукате в хаванче тези продукти, като сложите и малко зехтин и лимонов сок, за да емулгира.

Към всичко това се добавя риганът и черният пипер, налива се лимоновият сок и зехтин и се посолява.

Дресингът се разбърква добре и се поднася с цели печени картофи, като всеки си полива от него толкова, колкото желае.

Хубаво е картофките да са топли, когато се комбинират с дресинга, така ароматите ще се засилят повече, а и топлият картоф е много по крехък, сочен и вкусен от студеният.

Този дресинг за печени картофи е просто приказка!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: