Родопска трахана в мултикукър

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
455
3k
1k
972
3
08/01/2019
"Където традицията и иновацията се срещат - Родопска трахана в мултикукър "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо780
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зрелият боб и царевицата се измиват и се отцеждат в гевгир. Слагат се в мултикукъра и се заливат с толкова вода, колкото да ги покрие.

Слагаме капака, завиваме добре. Тенджерата се настройва на програма PRESSURE KEEPING SETING за 10 минути. Изпуска се парата. Развива се капакът. Отцеждаме през гевгир. Връщаме омекналите боб и царевица в тенджерата и доливаме чиста вода, колкото да ги покрие и 2 пръста отгоре.

Прибавя се накълцаният лук, пастърмата, нарязана на парчета, червен пипер, чубрица, джоджен и малко олио. Завиваме плътно капака на нашата трахана и настройваме на същата програма за 90 минути.

След като изпуснете парата, махнете капака и сервирайте вкусното родопско ястие.

Добър апетит!

Бележка: Заради богатото съдържание на фибри всички варива са изключително полезни при диабет. Те зареждат с енергия за дълго, въглехидратите им се усвояват бавно, което и поддържа кръвната захар в норма и без резки скокове и спадове дълго време след хранене.

Чук за месо с брадвичка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар