Родопска трахана в мултикукър

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор39516621612
08/01/2019
"Където традицията и иновацията се срещат - Родопска трахана в мултикукър "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 1 ч.ч. зрял (кафяв)
  • царевица - 1 ч.ч. (едро смляна за трахана)
  • овнешна пастърма - 300 г
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зрелият боб и царевицата се измиват и се отцеждат в гевгир. Слагат се в мултикукъра и се заливат с толкова вода, колкото да ги покрие.

Слагаме капака, завиваме добре. Тенджерата се настройва на програма PRESSURE KEEPING SETING за 10 минути. Изпуска се парата. Развива се капакът. Отцеждаме през гевгир. Връщаме омекналите боб и царевица в тенджерата и доливаме чиста вода, колкото да ги покрие и 2 пръста отгоре.

Прибавя се накълцаният лук, пастърмата, нарязана на парчета, червен пипер, чубрица, джоджен и малко олио. Завиваме плътно капака на нашата трахана и настройваме на същата програма за 90 минути.

След като изпуснете парата, махнете капака и сервирайте вкусното родопско ястие.

Добър апетит!

Бележка: Заради богатото съдържание на фибри всички варива са изключително полезни при диабет. Те зареждат с енергия за дълго, въглехидратите им се усвояват бавно, което и поддържа кръвната захар в норма и без резки скокове и спадове дълго време след хранене.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар