Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Родопска трахана в мултикукър

Родопска трахана в мултикукър

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Родопска трахана в мултикукър
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Където традицията и иновацията се срещат - Родопска трахана в мултикукър"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч. зрял (кафяв)
  • царевица - 1 ч.ч. (едро смляна за трахана)
  • овнешна пастърма - 300 г
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зрелият боб и царевицата се измиват и се отцеждат в гевгир. Слагат се в мултикукъра и се заливат с толкова вода, колкото да ги покрие.

Слагаме капака, завиваме добре. Тенджерата се настройва на програма PRESSURE KEEPING SETING за 10 минути. Изпуска се парата. Развива се капакът. Отцеждаме през гевгир. Връщаме омекналите боб и царевица в тенджерата и доливаме чиста вода, колкото да ги покрие и 2 пръста отгоре.

Прибавя се накълцаният лук, пастърмата, нарязана на парчета, червен пипер, чубрица, джоджен и малко олио. Завиваме плътно капака на нашата трахана и настройваме на същата програма за 90 минути.

След като изпуснете парата, махнете капака и сервирайте вкусното родопско ястие.

Добър апетит!

Бележка: Заради богатото съдържание на фибри всички варива са изключително полезни при диабет. Те зареждат с енергия за дълго, въглехидратите им се усвояват бавно, което и поддържа кръвната захар в норма и без резки скокове и спадове дълго време след хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: