Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Родопска зеленчукова яхния в мултикукър

Родопска зеленчукова яхния в мултикукър

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Родопска зеленчукова яхния в мултикукър
Снимка: Людмила
1 / 3
19/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Изключително вкусна яхния. Особено апетитна е родопска зеленчукова яхния в мултикукър с препечени филийки с масло и самардала."

Необходими Продукти

  • грах - 400 г
  • зелен фасул - 400 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 200 г от консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • тиквички - 100 г консерва
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 4 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • джоджен - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се поставят в купата на уреда, нарязан лук, чесън, грах, зелен фасул, белени и измити картофи, подправките.

Посоляват се, прибавя се зехтин и червен пипер, разбърква се и се залива с вода, колкото да покрие всичко.

Затваря се капакът и се стартира програма за варене, според вида на уреда е под различен номер.

Моят е херметически и ползвам програма за супа.

Изключително вкусна яхния. Особено апетитна е родопска зеленчукова яхния в мултикукър с препечени филийки с масло и самардала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: