Диетична салата с рукола, чери домати и пъдпъдъчи яйца

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90124827744
11/01/2019
"Уникално вкусна и диетична салата, която с удоволствие похапваме по всяко време на годината "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 460
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Руколата е зеленолистен зеленчук с чудесни хранителни и здравословни ползи за организма. Освен, че има славата на силен афродизиак, тя е диетична, ароматна и много вкусна. Има свеж вид и малко горчив вкус.

Съдържа големи количества витамин C, бета-каротин, витамините В2, В5, В6, фибри, фолиева киселина, витамините А и К, калций, желязо, калий, натрий, фосфор и магнезий, органични киселини, етерични масла, голямо количество омега-3 мастни киселини, пантотенова киселина, серен гликозид гликонастурцин.

Руколата намалява нивото на кръвната захар, помага при анемия, кожни и възпалителни заболявания.

В подходящ съд на котлона се слага вода да заври. Щом заври, се добавя щипка сол и в нея се пускат яйцата от пъдпъдък. След 5 минути се изваждат и охлаждат в студена вода. Обелват се и се нарязват на половинки.

Листенцата рукола се измиват и изцеждат от водата в гевгир.

Чери доматите се измиват и нарязват на половинки или четвъртинки, според размера им. Червеният лук се обелва и нарязва на тънки кръгчета.

Червената чушка се почиства от семенцата и също се нарязва на тънки кръгчета.

Всички зеленчуци се смесват в подходяща купа, поръсват се с малко сол, червен винен оцет и зехтин екстра Върджин.

Салатата се разбърква, за да се овкуси и най-отгоре се нареждат нарязаните на половинки пъдпъдъчи яйца.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар