Начин на приготвяне
Марулята се измива добре и се накъсва на дребни парченца. Поставя се в купа. Лукът се обелва и се нарязва на много ситно. Добавя се към марулята в купата. След това се прибавят семките, солта и зехтиновия дресинг.
Краставицата се обелва, измива и се срязва през средата. Едната половинка се нарязва на еднакви резени, които се прибавят към купата с останалите продукти. След като се разбъркат добре се поставят в чиния и се прави канапе от салатата.
Върху канапето се настъргва вече обеленият морков. Доматът пък се срязва на тънко и се поставя около канапето.
Пъдпъдъчите яйца имат малко по-различна обработка от кокошите. Слагате в тенджера водата за заври и чак тогава поставяте яйцата. Неоходими са 5 минути за твърдосварени яйца
След като изстинат се обелват и се поставят на върха на канапето от салата. Отгоре се посолява леко и се слага от зехтиновия дресинг.