Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Барчета»Сусамки със солен карамел

Сусамки със солен карамел

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Сусамки със солен карамел
Снимка: Храна за Душата
3 / 4с Видео
14/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
7
"Солен карамел за онези, които смело съчетават вкусове, текстури и аромати"

Необходими Продукти

  • сусам - 100 г бял и черен
  • слънчогледови семки - 30 г (белени)
  • фъстъци - 50 г
  • орехи - 50 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте орехите. Сложете ги в сух тиган, добавете сусама и изпечете ядките за 2-3 минути. Разбърквайте непрекъснато, за да не изгорят.

Пригответе карамела, като изсипете захарта в съд с дебело дъно. Добавете супена лъжица вода и маслото. Оставете сместа да се карамелизира, без да бъркате.

Когато карамелът придобие желания от вас цвят, дръпнете съда от котлона и добавете морска сол.

Изсипете запечените ядки вътре. Добавете черния и белия сусам и разбъркайте.

Застелете тавичка с лист хартия за печене. Изсипете сместа върху хартията и разстелете добре.

След като се охлади начупете сусамките на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: