Начин на приготвяне
Първо, трябва да накиснете стафидите в коняка. Прясното мляко се сипва в подходящ съд и се загрява. Когато се сгорещи, към него се прибавя маслото и сместа се разбърква, докато маслото се разтопи.
Добавя се начупеният на парченца шоколад и се разбърква до пълното му разтопяване.
Последователно се прибавят стафидите заедно с коняка и ванилията. Получената смес се сваля от котлона и се оставя настрана да се охлади. В това време бисквитите се натрошжават на много дребни парченца и се прибавят към шоколадовата смес.
Получената смес се разбърква, прехвърля в подходящ съд, покрит с готварско фолио, оформя се като руло и се прибира в хладилника, докато стегне.
По желание може да добавите към сладкото руло натрошени ядки. Преди сервиране се поръсва с пудра захар и сладкият салам се нарязва на колелца и се поднася.
Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа
Коментари