Начин на приготвяне
Маслото се реже на кубчета и се разтопява на много слаб котлон, през това време бисквитите се натрошават на едри парченца и след като маслото се е стопило, без да се пържи, се изсипва върху бисквитите и се разбърква добре.
Млякото се затопля заедно и също се прибавя към бисквитите. Добавя се и захарта, ванилията, какаото и смлените ядки, всичко се обърква хубаво и се слага в хладилник за 10 минути.
През това време си пригответе лист хартия за печене и когато бисквитената смес е готова, я изсипете върху хартията и оформете правоъгълник с дебелина 1 см. и навийте на руло, като притискате хартията, за да залепне хубаво сместа и да не се разпадне саламът.
Сладкият салам се увива в същата хартия и се слага въс фризер за няколко часа.
Поднася се нарязан на филийки и се съхранява в хладилник-фризер.
Много вкусният сладък салам е готов.
Коментари