Филе от сьомга със спанак и киноа

РадинаРадинаНовак1
17/01/2019
"Слушайте внимателно, защото повече няма да повтаряме - ТОВА е най-вкусният начин за приготвяне на сьомга "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо970
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Втриваме във филето от сьомга пипера, солта и чесъна и накисваме за половин час в сока от лимона, като обръщаме филето през 10 минути. През това време правим салатата.

Сваряваме киноата в 2 ч.ч. вода за около 15 минути. Нарязваме чушките на дребни кубчета и ги смесваме добре с киноата. Нарязваме спанака на лентички и разполовяваме чери доматите. Смесваме всичко в голяма купа и отгоре слагаме кубчета от сиренето. Яйцето се сварява и нарязано на ситно, се посипва върху салатата.

За дресинга първо смесваме горчицата, соевия сос и солта. След това добавяме меда и бъркаме до получаването на хомогенна смес. Наливаме зехтин на тънка струя, като не спираме да бъркаме. Поливаме салатата и поръсваме с черен пипер.

Филето от сьомга можем да приготвим на грил тиган или обикновен тиган, като не слагаме никаква мазнина, тъй като самата риба изпуска достатъчно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар