Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга със спанак

Сьомга със спанак

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Сьомга със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Нежен вкус - изискано ястие, създадено да носи наслада и да впечатлява"

Необходими Продукти

  • сьомга - около 700 - 800 г филета без кожа
  • спанак - 300 г пресен
  • вино - 50 мл
  • сайдер - 1/2 ч.ч. ябълков
  • мед - 1 с.л. пълна
  • мазнина - 2 с.л. зехтин и 1 с.л. масло
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 2 броя, нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сайдера и меда в съд на котлона, докато заврат и течността се редуцира наполовина. Наредете парчетата сьомга в тава, предварително посолени и поръсени с черен пипер и ги залейте с топлата марината. Оставете да престоят така за 10 минути.

Загрейте зехтина в голям тиган и сложете сьомгата да се запържи, като я мажете с маринатата от двете страни, за да се карамелизира.

В друг съд разтопете маслото и сложете почистения и нарязан спанак да се запържи. Овкусете го със сол, черен пипер и долейте виното. Махнете от котлона щом спанакът намали обема си.

Поднесете част от спанака в чиния като канапе, а отгоре сложете филе сьомга. Полейте с прясно изцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: