Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга филе на фурна

Сьомга филе на фурна

ОгнянОгнян
Новак
711
Сьомга филе на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Маринована сьомга на фурна, която може да поднесете със задушени зеленчуци - изискано ястие за ценители!"

Необходими Продукти

  • сьомга филе - 400 - 500 г
  • портокали - 1 бр. (лимон или лайм)
  • джинджифил - 10 г пресен
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - екстра върджин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на портокала се настъргва, а сокът се изцежда. Може също да се използва лимон или лайм.

Филето от сьомга се измива, почиства от люспи и костици, след което се залива със сока от портокал.

Маринова се за 30 мин в хладилника.

През това време се приготвя смес за намазване от портокаловата кора, настъргания джинджифил, чесъна, кленовия сироп и 2 с.л. зехтин.

Опитвайте сместа - не бива да е свръхсладка. Може да използвате боров мед вместо кленов сироп.

На дъното на тавичка се сипва зехтин, филето се поставя с кожата надолу, посолява се и се подправя с черен пипер. Намазва се с готовата смес за печене и се сипва малко вода в тавичката.

Рибата се пече 20-30 минути на загрята фурна на 240 градуса.

Сьомга филето на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Изглежда много апетитно!
11.06.2023 23:31