Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Запечено сирене с ядки

Запечено сирене с ядки

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432781101
Запечено сирене с ядки
Снимка: Даяна Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Просто запечатвате на тигана и се наслаждавате - невероятен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • сирене - 200 г плочка
  • мед - 2 с.л. домашен
  • ленено семе - сурово
  • тиквено семе - сурово
  • сусам - суров
  • слънчогледово семе - сурово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плочката сирене се поставя върху лист фолио. Трябва да толкова голям, за да може да се завие плочката.

Сиренето се намазва с меда равномерно.

След това върху него се поръсват миксът от ядки - тиквено семе, ленено семе, слънчогледовото семе и сусама.

Завива се внимателно, така че след това да може да се разтвори за запичане.

Пече се на 180 градуса около 15 мин затворено добре от всичките страни и след това още 5 мин, като сме отворили горната част на фолиото, за да се запече сиренето.

Печеното сирене се сервира топло, но е еднакво вкусно и студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: