Начин на приготвяне
В купа се смесват брашното, маята, ядките, захарта и солта. Добавя се водата и всичко се омесва на гладко тесто, което да се отделя лесно от купата.
Тестото престоява на топло, покрито, 45 минути. След това се меси върху набрашнена повърхност. Разделя се на 30 топчета.
Вземаме едно топче и се разделя на 2. Едната се оформя като фитил. От другата се правят 4 топчета и се слагат по 2 в краищата на фитила. Така се образуват кокалчета.
Слагат се в тава с хартия за печене и се оставят да втасат още 15 минути.
Гризините се пекат в средата на предварително загрята на 18 градуса фурна. Пекат се до златисто за 15-20 минути.
Могат да се сервират със сладък сос за топене от разбъркани кисело мляко, конфитюр от френско грозде и ванилена захар.
Гризините с ядки за Хелоуин са готови.