Вкусна торта с плодове

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Вкусна торта с плодове
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Щом тортата е плодова, значи е за изяждане - доверете ни се"

Необходими Продукти

  • какаови блатове - 2 бр. от 280 г
  • пудинг ванилия - 1 бр. Dr.Oetker
  • захар - 30 г
  • прясно мляко - 500 м
  • сладкарски крем - 1 бр. с вкус на сметана
  • прясно мляко - 100 мл.
  • млечен шоколад - 4 блокчета
  • за пълнеж
  • банани - 2 бр. малки
  • киви - 2 бр.
  • орехи - ½ ч.ч.
  • за украса
  • орехи - 1/3 ч.ч.
  • за сиропиране
  • захар - 3 с.л.
  • сок от компот - 2/3 ч.ч. круша
  • коняк - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в голяма чиния 1 бр. от какаовите блатове. Разтваряме в купичка съдържанието на пудинг ванилия с 50 мл. прясно мляко и разбъркваме с лъжичка до разтваряне и образуване на гладка кашичка без бучици.

На котлона слагаме тенджерка с 50 г захар и 450 мл. прясно мляко да заври. Като заври прибавяме разтворения пудинг. Намаляваме степента на котлона. Бъркаме непрекъснато с дървета лъжица до сгъстяване на крема. Дърпаме крема н страна за кратко.

Орехите, които предварително сме почистили, ги смиламе с машинка за мелене на ядки. 1/3 ч.ч. орехи отделяме за поръсване върху тортата, а ½ за поръсване между блатовете.

В друга тендежерка слагаме 3 с.л захар, 2 с.л. коняк и 2/3 ч.ч сок от компот от круша да заври. Махаме от котлона захарния сироп.

Почистваме си плодовете и ги нарязваме на тънки кръгчета. Първия блат, който сложихме в чинията, поръсваме със сиропа на места да се сиропира.

После този блат намазваме с ½ от сварения крем, отгоре нареждаме нарязаното киви едно до друго, а в празните места също пълним, където е нужно. Ръсим с орехи равномерно – като количество ¼ ч.ч.

Втория блат го поръсваме също със захарния сироп. Слагаме отгоре другия плат. Върху него нареждаме нарязанете кръгчета банани. Ръсим със смлени орехи – другата ¼ ч.ч.Нанасяме крема отгоре внимателно с шпатула или лъжица.

Разтопяваме леко 4 блокчета шоколад на микровълновата. В купа слагаме 100 м прясно мляко, 4 блокчета разтопен шоколад и съдържанието на сладкарския крем с вкус на сметана. Разбиваме го с миксер до гъст крем.

Мажем тортата с крема отстрани с шпатула или нож. Отгоре също слагаме и заглаждаме.

Поръсваме с 1/3 ч.ч смлени орехи. Оставяме тортата да стегне за 4-5 часа и режем на парчета. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: