Начин на приготвяне
Слагаме в голяма чиния 1 бр. от какаовите блатове. Разтваряме в купичка съдържанието на пудинг ванилия с 50 мл. прясно мляко и разбъркваме с лъжичка до разтваряне и образуване на гладка кашичка без бучици.
На котлона слагаме тенджерка с 50 г захар и 450 мл. прясно мляко да заври. Като заври прибавяме разтворения пудинг. Намаляваме степента на котлона. Бъркаме непрекъснато с дървета лъжица до сгъстяване на крема. Дърпаме крема н страна за кратко.
Орехите, които предварително сме почистили, ги смиламе с машинка за мелене на ядки. 1/3 ч.ч. орехи отделяме за поръсване върху тортата, а ½ за поръсване между блатовете.
В друга тендежерка слагаме 3 с.л захар, 2 с.л. коняк и 2/3 ч.ч сок от компот от круша да заври. Махаме от котлона захарния сироп.
Почистваме си плодовете и ги нарязваме на тънки кръгчета. Първия блат, който сложихме в чинията, поръсваме със сиропа на места да се сиропира.
После този блат намазваме с ½ от сварения крем, отгоре нареждаме нарязаното киви едно до друго, а в празните места също пълним, където е нужно. Ръсим с орехи равномерно – като количество ¼ ч.ч.
Втория блат го поръсваме също със захарния сироп. Слагаме отгоре другия плат. Върху него нареждаме нарязанете кръгчета банани. Ръсим със смлени орехи – другата ¼ ч.ч.Нанасяме крема отгоре внимателно с шпатула или лъжица.
Разтопяваме леко 4 блокчета шоколад на микровълновата. В купа слагаме 100 м прясно мляко, 4 блокчета разтопен шоколад и съдържанието на сладкарския крем с вкус на сметана. Разбиваме го с миксер до гъст крем.
Мажем тортата с крема отстрани с шпатула или нож. Отгоре също слагаме и заглаждаме.
Поръсваме с 1/3 ч.ч смлени орехи. Оставяме тортата да стегне за 4-5 часа и режем на парчета. Да ви е сладко!