Ароматни гъби, пълнени с аншоа и топено сирене

РадинаРадинаНовак27
04/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме чесъна и лука, докато омекнат. Добавяме чушката, нарязана на ситно, много малко вода и задушаваме под капак за 5-10 минути.

През това време измиваме добре гъбите, махаме пънчетата и издълбаваме вътрешността, като запазваме половината от издълбаното.

В купичка смесваме лука, чесъна, чушките с половината от вътрешността, маслините, нарязани на ситно и 4 триъгълника сирене. Разбъркваме до постигане на хубава смес и добавяме малко черен пипер.

В издълбаните гъби слагаме по парченце масло и слагаме във фурната, докато се разтопи. След това изваждаме от фурната, поставяме филенцето от аншоа, разделено на две, в гъбата, изсипваме от сместа в купичката, докато се напълни гъбата и поставяме по половин парче топено сирене, разрязано по дължина.

Посипваме пълнените гъби с чубрица и връщаме във фурната за още 10 минути.

Поднасяме топли с чаша бяло вино или розе.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар