Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с кашкавал и топено сирене

Пълнени гъби с кашкавал и топено сирене

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Пълнени гъби с кашкавал и топено сирене
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Тези гъбки можете да си ги хапвате както като основно ястие, така и като мезе"

Необходими Продукти

  • печурки - 12 бр. по - големи
  • сметана - 500 мл за готвене
  • топено сирене - 150 г
  • черен пипер
  • мащерка
  • кашкавал - 120 г
  • масло - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и отстранете пънчетата им. Намажете тавата, в която ще печете, с лъжичка масло, наредете в нея шапките на гъбите и във всяка сложете по малко парче кашкавал.

Нарежете пънчетата на ситно и ги изпържете в останалото масло до златисто.

Намалете котлона на средна температура и сипете сметаната, добавете топеното сирене и подправете. Разбъркайте сместа до разтваряне на сиренето и махнете от котлона.

С получената сметанова смес напълнете гъбите и останалото сипете около тях.

Печете в загрята фурна на 180 градуса 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ей така най-ги харесвам! Понякога в плънката запържвам и наситнено на дребно беконче заедно с пънчетата.
07.03.2016 16:26
2