Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Ароматни гъби, пълнени с аншоа и топено сирене

Ароматни гъби, пълнени с аншоа и топено сирене

РадинаРадина
Новак
273310
Ароматни гъби, пълнени с аншоа и топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 8 (възможно най - големи)
  • топено сирене - 1 кутия (триъгълно)
  • маслини - 50 г
  • аншоа - 8 парченца маринована (от буркан)
  • червени чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен лук - 1 глава
  • масло
  • черен пипер
  • соев сос
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме чесъна и лука, докато омекнат. Добавяме чушката, нарязана на ситно, много малко вода и задушаваме под капак за 5-10 минути.

През това време измиваме добре гъбите, махаме пънчетата и издълбаваме вътрешността, като запазваме половината от издълбаното.

В купичка смесваме лука, чесъна, чушките с половината от вътрешността, маслините, нарязани на ситно и 4 триъгълника сирене. Разбъркваме до постигане на хубава смес и добавяме малко черен пипер.

В издълбаните гъби слагаме по парченце масло и слагаме във фурната, докато се разтопи. След това изваждаме от фурната, поставяме филенцето от аншоа, разделено на две, в гъбата, изсипваме от сместа в купичката, докато се напълни гъбата и поставяме по половин парче топено сирене, разрязано по дължина.

Посипваме пълнените гъби с чубрица и връщаме във фурната за още 10 минути.

Поднасяме топли с чаша бяло вино или розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: