Начин на приготвяне
Запържваме чесъна и лука, докато омекнат. Добавяме чушката, нарязана на ситно, много малко вода и задушаваме под капак за 5-10 минути.
През това време измиваме добре гъбите, махаме пънчетата и издълбаваме вътрешността, като запазваме половината от издълбаното.
В купичка смесваме лука, чесъна, чушките с половината от вътрешността, маслините, нарязани на ситно и 4 триъгълника сирене. Разбъркваме до постигане на хубава смес и добавяме малко черен пипер.
В издълбаните гъби слагаме по парченце масло и слагаме във фурната, докато се разтопи. След това изваждаме от фурната, поставяме филенцето от аншоа, разделено на две, в гъбата, изсипваме от сместа в купичката, докато се напълни гъбата и поставяме по половин парче топено сирене, разрязано по дължина.
Посипваме пълнените гъби с чубрица и връщаме във фурната за още 10 минути.
Поднасяме топли с чаша бяло вино или розе.