Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Тиросалата – гръцка разядка със сирене

Тиросалата – гръцка разядка със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ето я и най-точната рецепта за прословутата Тиросалата, която толкова се харесва на всички"

Необходими Продукти

  • сирене - 500 г твърдо
  • кисело мляко - 200 г
  • зехтин - ¼ ч.ч.
  • люти чушки - 1 - 2 бр. (според големината им)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената им и ги поставете в блендер, смилете ги на ситно. Добавете киселото мляко и направете две-три завъртания с ножа.

Натрошете сиренето и го добавете към тях, разбийте докато сиренето стане на малки и ситни гранулки.

В купа сипете сместа и на струя добавете зехтина при непрекъснато и продължително бъркане с шпатула, докато зехтинът се усвои много добре от сместа.

Съхранявайте тиросалатата в кутия за храна с капак в хладилник. Превъзходна разядка са си измислили гърците с неповторим вкус.

Тази разядка в съседна Гърция ще я намерите под много наименования - Тиросалата, Тирохтипити, Тирокафтери, но разядката е една и съща.

Тиросалата – гръцката разядка със сирене е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Браво чудесна салата
26.11.2023 12:10
Яница Николова
Яница Николова
Аз слагам и сушен риган.
27.06.2018 15:33
Яница Николова
Яница Николова
Вкусна!
27.06.2018 15:30