Начин на приготвяне
Белтъците разбих на гъст крем, като към края добавих 2/3 от предвидената захар и ванилията. Нишестето смесих с лимоновия сок и добавих към белтъците. Разбих отново до много гъст крем и твърди връхчета.
На финал добавих останалата захар и разбърках леко с шпатула.
Фурната загрях на 110 градуса. Голямата тава на фурната покрих с хартия за печене, от вътрешната страна на която очертах кръг, с помощта на голяма чиния. Опитах да разпределя сместа равномерно, но не ми се получи особено.
В центъра оформих лека вдлъбнатина, в която по-късно сложих крема. Суших 3 часа във фурната. За готовност проверявах с клечка, която ми даваше индикация дали е още влажна вътрешността. Аз лично обичам целувките напълно изсушени, без мека сърцевина.
Готовия целувчен блат внимателно освободих от хартията и оставих върху решетка за през нощта.
Крема приготвих, като в купа разбих добре охладената течна сметана. Към края добавих захарта и крем фреша. Разбърках финално.
Разпределих върху голямата целувка и украсих с плодовете. Поръсих тортата Павлова със ситно настъргана кора от лайм.
Да ви е сладко!
Източник на торта Павлова с цитруси: Албена Тодорова (Бени) от Кулинарна мрежа