Начин на приготвяне
Имах в къщи 2-3 портокала, 3-4 кивита и лимони и реших да спретна нещо сладичко.
Порових се в нета и попаднах на този кейк. Получи се чудесен и много вкусен плодов сладкиш.
В касерола загряваме 50 г захар, меда и маслото до получаване на карамел. Изливаме го в кръгла керамична тавичка. Режем плодовете на шайби и редим плътно върху карамела.
Яйцата се разбиват с останалата захар, ванилията и зехтина. Добавяме сока и пак разбиваме. Накрая добавяме брашното с бакпулвера и объркваме добре.
Изливаме тестото върху плодовете.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 30 минути.
Охлаждаме 10 минути и обръщаме кейка в поднос. Поливаме с мед и поднасяме.
Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа