Начин на приготвяне
Белтъците се сипват в купа и се разбиват, докато станат плътни. Постепенно се добавя захарта без да се спира разбиването (използва се миксер с купа).
Сипва се оцетът, нишестето и ванилията. Разбива се до получаването на твърда пяна. Добавя се останалата захар към разбитите белтъци и се разбърква внимателно на ръка.
Застила се кръгла плитка тава с хартия за печене. Сипва се в средата белтъчната смес и се оформя кръг, в който да се получи вдлъбнатина.
Основата на тортата се суши в загрята на 120 градуса температура за 1 час и 30 минути. След това се изключва фурната и се оставя голямата целувка да изстине вътре.
Сметановият крем и млякото се разбиват с миксер на висока степен за 4 минути. Добавят се кокосовите стърготини и се разбърква с лопатка.
Плодовете се белят. Мангото се реже на кубчета, а кивито на филийки. Зърната от нара се ронят в купичка. Слага се целувчения блат върху поднос за торта.
Сипва се във вдлъбнатината сметаново-кокосовият крем. Разпределя се добре. Подреждат се отгоре плодовете. Поръсва се с лимоновите корички и кокосовите стърготини. Украсява се с листата мента.
Тортата Павлова се сглобява непосредствено преди сервиране, защото след престой целувчената основа ще попие крема и няма да е така хрупкава.
Коментари