Кисело зеле с боб в глинен гювеч

13/02/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай133760
"Защото най-хубавите български рецепти ки заслужава да бъдат запазени и предавани от поколение на поколение "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 287
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • лук - 1 глава
  • свинско месо - 500 г по - шарено
  • червен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • боб - 1 буркан сварен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесно и любимо селско ястие.

Киселото зеле се нарязва на ивици и се слага в глинено гърне. Прибавя се нарязаното на кубчета свинско месо, червен пипер, олиото и малко вода.

Продуктите се пекат около 1 час на 180-200 градуса. Прибавя се предварително свареният боб, разбърква се добре и се запича за още 1- 1.5 часа във фурната.

Малко преди готовност е добре да свалите капака, за да се запече ястието.

Източник: Milena Trifonova‎ от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар