Начин на приготвяне
Разбъркваме с телена бъркалка в дълбока купа - яйцата с кристалната кафява захар, содата, меда и шарлан. Постепенно добавяме пълнозърнесто брашно и омесваме много меко тесто.
Намазняваме си ръцете с малко шарлан и закръгляме малки топченца големи около 1-2 см, тъй като почти двойно ще се уголемят при печенето.
Слагаме ги във фурната да се пекат за около 15 минути на 180 градуса. Още меки ги изваждаме и след малко като изстинат и втвърдят леко ги слепваме с фъстъчен крем горе-долу по половин чаена лъжичка между две меденки.
Зависи от големината и формата им - хубаво е да не са купи, но пък и да не излиза много от крайчетата.
Фъстъчения пълнеж приготвяме, като разбъркваме кафявата тръстикова захар Мусковадо със какаото, като натрошаваме хубаво, ако има бучки мократа захар.
Пожелание можем да заменим захарта с мед за по-добро хомогенност и по натурален и лек вкус. Добавяме и фъстъченото масло и хубаво разбъркваме - докато получим гъста лепкава смес, способна да слепи сладките.
Сладостта е относителна - може според вкуса да се добави още малко захар. Готовите слепени сладки поднасяме и наблюдаваме как моментално ще изчезнат...
Много са вкусни - това децата най-добре го знаят! Детски чудни меденки с фъстъчен крем - достойни и за незабравим детски рожден ден!