Бърз дип със скариди за гости

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
533
4
18/02/2019
"Докато питието се изстуди, дипът ще е готов, а ние гарантираме, че гостите много ще го харесат "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо707
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите се бланшират и изчистват от главата и червото, ако не се купени вече почистени. Във вряла вода скаридите се потапят, докато порозовеят, а след това се почистват от главата и червото.

То се отстранява най-лесно с клечка за шишче или клечка за зъби.

В тиган наливаме 2 с.л. зехтин да загрее леко и слагаме скаридките да се запържат.

Поръсваме ги с по една щипка мащерка, черен пипер и сол. Разбъркваме.

Наливаме бялото вино и щом заври, добавяме и течната готварска сметана.

Разбъркваме и щом се сгъсти, бързите ни скаридки са готови.

Сервираме дипа охладен заедно с препечени филийки намазани леко с краве масло и пресован чесън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар