Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Свеж спаначен дип

Свеж спаначен дип

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свеж спаначен дип
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ароматен и много свеж спаначен дип, който може да поднесете с препечени филийки, гризини или зеленчукови пръчици"

Необходими Продукти

  • спанак - 60 г бейби листа
  • лук шалот - 1 бр. (40 - 45 г)
  • чесън - 1 скилидка
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • бадемово брашно - 1 с.л.
  • пармезан - 3 с.л. на прах
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • соево мляко - около 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука шалот и чесъна и ги запържете с малко сол в зехтина до светло-златисто.

Добавете маслото и половината бейби листа спанак и бъркайте докато омекнат.

Сложете оризовото и бадемово брашно, ако е нужно поръсете още малко мазнина.

Запържете за минута и налейте соевото мляко при непрестанно разбъркване.

Поръсете с пармезана.

Гответе на бавен огън до сгъстяване. Ако желаете си разредете с още малко мляко.

Към кашичката на котлона сложете и останалите свежи листа спанак, подправете с черен пипер и пасирайте.

Поднесете готовия свеж спаначен дип топъл или охладен, може да се сервира и по двата начина.

Идеална компания за дипа са хрупкави крекери, гризини или зеленчукови пръчици. Прекрасно би паснал и на препечени филийки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: