Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Телешко с елда и зеленчуци

Телешко с елда и зеленчуци

Телешко с елда и зеленчуци
Снимка: Габриела Кокичева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Трудно ще откриете по-вкусно телешко, много трудно, а и защо бихте търсили, когато това е пред вас"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • зелен лук - 2 бр. стрък
  • чесън - 4 скилидки
  • елда - 1 ч.ч. ( бланширана )
  • зехтин - 30 мл
  • домат - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парченца и го овкусяваме с малко сол и черен пипер.

Настъргваме морковите, нарязваме зеления лук и накълцваме чесъна, след което в малка тенджера загряваме зехтина и слагаме зеленчуците леко да се задушат.

Добавяме телешкото към зеленчуците и го задушаваме за няколко минути, а после доливаме вода и оставяме ястието да къкри на бавен огън около час. Ако течността бързо извира, можем да долеем допълнително.

По време на готвенето настъргваме един домат и го добавяме при месото и зеленчуците.

Накрая слагаме елдата, доливаме още малко вода и готвим, докато зърната се сварят.

Подправяме телешката супа със сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: