Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с фиде и застройка

Пилешка супа с фиде и застройка

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3540249739
06/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешката супа е най-доброто средство за лечение на настинка, глад и лошо настроение, а тази рецепта за пилешка супа е приготвяна вече хиляди пъти и можем само да я препоръчаме!"

Необходими Продукти

  • Основни продукти за пилешката супа
  • пилешко филе - 350 г
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • фиде - 2 шепи
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • джоджен - 1 - 2 щипки
  • девесил - 1 щипка
  • магданоз - 1 ч.л.
  • Застройка на пилешката супа
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • оцет - 1 - 2 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В българската национална кухня пилешката супа е позната в невероятно разнообразие от вариации - с пилешко месо и зеленчуци, само с месото на пилето, с фиде или с картофи, с ориз, застроена или без застройка. От детството ни най-позната е пилешката супа с фиде, но има и много други вариации. Класическата пилешка супа е бистра, но повечето кулинари я обичат застроена. Тя сгрява, лекува, засища и ободрява. И ние имаме перфектната рецепта за пилешка супа за вас:

Пилешкото месо се сварява.

Морковът и лукът се настъргват и задушават в олиото с малко вода и магданоза. След това се добавя вода, в зависимост от тенджерата, и се добавят картофите, нарязани на малки кубчета, и свареното пилешко месо. Остава се да ври 15-20 мин.

След това се добавя фидето и подправките. Остава се да се вари, докато фидето се свари напълно (10-15 минути).

Застройката: Жълтъкът се разбива с млякото и оцета.

Пилешката супа се сваля от котлона. 4-5 черпака от супата се прибавят към застройката, като се бърка хубаво. Тази смес се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Готовата пилешка супа се връща на котлона и се остава да поври още 2-3 мин.

P.S. Разгледайте и другите ни рецепти за пилешка супа, за да изберете най-добрата за вас!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
521
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Хубав пилешки бульон няма как да се получи само от филе. Кокалите дават плътността и аромата. А джоджен - твърде странно звучи. Наистина "новак", обърнете се към баба, мама....
17.12.2023 12:31
5
1
Анонимен
Анонимен
Не се слага джоджен никога на пилешка супа.Най-добрата подправка за пилешка супа и за пиле с ориз е тарус/естрагон/.
28.07.2023 12:48
4
1
Анонимен
Анонимен
Супичка мечта, бързо, лесно и чудесно, поздравления.
30.04.2023 14:41
3
2
Анонимен
Анонимен
Рецептата е супер, но за мен класическата пилешка супа е без картофи. Само с фиде, както едно време. Въпрос на вкус. Иначе се получава супер.
25.04.2023 10:24
5
1
Александър
Александър
децата обожават тази пилешка супичка, препоръчвам рецептата.
01.04.2023 09:32
2
1
Elena Todorova
Elena Todorova
Любимата пилешка супа на семейството, нбапоследък много често я готвя
28.03.2023 12:57
Анонимен
Анонимен
Много съм доволен от тази пилешка супа, но аз за застройка използвам цяло яйце. Иначе препоръчвам рецептата
28.03.2023 07:19
Анонимен
Анонимен
Супичката стана по-хубава дори от тези по ресторантите,но аз добавих и един зеленчуков и един пилешки бульон
25.11.2022 14:43
4
5
Потребител#270239
Потребител#270239
Супата е страхотна. Бърза и лесна. Благодаря!
31.03.2022 14:59
4
1
Анонимен
Анонимен
Всичко се вари без запържване или задушаване
22.10.2021 11:32
4
2
Христо Славейков
Христо Славейков
Супер супичка!
30.12.2019 18:50
4
1
Яница Николова
Яница Николова
Чудесна!
16.07.2018 22:08
6
1
Потребител#169235
Потребител#169235
Много бърза, лесна и вкусна супичка.
30.09.2017 13:39
11
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Единствената разлика от тази супа и моята е че децата обичат кубчета и затова не рендосвам зеленчуците ами ги режа.
11.04.2016 11:14
30
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусна супичка
06.04.2016 20:50
10
1