Начин на приготвяне
Измиваме телешкото, оставаме го да се отцеди и го нарязваме на хапки. Слагаме олио в тенджера да загрее, по възможност тенджерата да е с незалепваща повърхност.
Добавяме месото към вече загрялото олио, оставяме го да промени цвета си, след което добавяме вино и го оставаме да се задуши на слаб огън, добавяме 2/3 ч. ч вода. Докато се задушава месото си приготвяме зеленчуците.
Лука го нарязваме на ситно, чушките и морковите на кубчета, гъбите по дължина на 3-4 парчета. След като месото се е варило около 30 минути, го вадим от тенджерата и го оставаме в купа.
В същата тенджера в която е било месото, слагаме лука, морковите, чушките и гъбите и ги оставаме да се задушат под капак.
След 10-15 минути връщаме месото при зеленчуците и добавяме дафиновия лист, сол и черен пипер. Оставаме да къкри около 50 минути под капак на слаб огън.
През това време обелваме картофите, измиваме ги, нарязваме ги на едри кръгчета. След като са минали тези 50 минути ги слагаме ги в тенджерата. Готвим още 30 минути до пълна готовност на картофите и манджата да остане на мазнина.
Може да се сервира както самостоятелно, така и с гарнитура ориз.