Дупнишка лютивка

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Дупнишка лютивка
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пикантно предложение за онези, които не се боят да похапват лютичко"

Необходими Продукти

  • чушки - 600 г червени, сладки и месести
  • люти чушки - 200 г
  • чесън - 50 г
  • захар - 100 г
  • олио - 100 мл
  • оцет - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете червените чушки от дръжките и семките, а лютите чушлета - от дръжките.

Изпечете двата вида чушки и ги задушете в плик за по-лесно обелване.

Като изстинат, ги обелете.

Смелете чушките заедно с магданоза и чесъна. Прибавете захарта, олиото, оцета и солта.

Объркайте хубаво всичко.

Оставете едно денонощие сместа да престои.

Сипете лютивката в бурканчета и ги стерилизирайте за около 5 мин.

Дупнишката лютивка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: