Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Апетитки»Лютивка с краставици

Лютивка с краставици

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
3217064142
Лютивка с краставици
Снимка: Галя Василева
1 / 2
14/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1 кг
  • чушки - 2 кг
  • краставици - 2 кг
  • чесън - 1 глава
  • копър - 2 връзки
  • сол - 100 г
  • захар - 150 г
  • олио - 100 мл
  • оцет - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат, лютите - само се пукват леко. Сладките чушки се обелват, почистват от семките и се смилат с машинка. Поставят се в тенджера.

Лютите чушки не се белят, само се почистват от семки, смилат се и се добавят в съда. Краставиците се обелват и нарязват на малки парчета, като за таратор.

Чесънът и копърът се нарязват на ситно и всичко се прибавя към чушките. Поръсват се със сол, захар и оцет, покриват се и се оставят така 2-3 часа.

След това се разбъркват и се слагат да заврят на умерен огън. Продуктите са пуснали сок, който трябва да изври. Аз го спирам преди да е станало много гъсто. Накрая се добавя препечено олиото и се оставя на огъня още 5 мин.

Като се охлади леко се сипва в бурканчета и се стерилизира 5 мин.

Ако обичате много люто - прибавете повече люти чушки.

Поднасяме го като разядка. Може да се смеси с извара или сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: