Начин на приготвяне
Поставете желатина в чаша и налейте 100 мл вода, за да набъбне.
В блендер смелете бисквитите, разтопете маслото и ги смесете много добре.
В силиконова форма за кекс с диаметър 20 см разпределете бисквитената смес по дъното и притиснете с пръсти много добре, поставете формата в хладилник, за да стегне така оформеният блат.
В метален съд налейте млякото, добавете начупения на парчета натурален шоколад и захарта. Поставете на котлона и бъркате докато се разтопят захарта и шоколадът, без да завира.
Свалете съда от котлона и прибавете набъбналия желатин, разбъркайте добре. Към сместа прибавете заквасената сметана и разбъркайте до еднородна смес.
Извадете формата от хладилника. Обелете и разрежете бананите на две части, подредете ги върху блата.
Внимателно залейте със шоколадовата смес и заравнете, поставете формата в хладилника за не по-малко от 3 часа. Страхотна шоколадова торта!
Желираната шоколадово-бананова торта е готова.
Коментари