Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Желирана шоколадово-бананова торта

Желирана шоколадово-бананова торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Желирана шоколадово-бананова торта
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Поканете приятели на гости и ги изненадайте приятно с Желирана шоколадово-бананова торта, вярваме, че на всички ще се услади"

Необходими Продукти

  • бисквити - 100 г маслени
  • масло - 60 г
  • плънка
  • банани - 2 - 3 броя
  • заквасена сметана - 400 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 6 с.л.
  • черен шоколад - 90 г
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете желатина в чаша и налейте 100 мл вода, за да набъбне.

В блендер смелете бисквитите, разтопете маслото и ги смесете много добре.

В силиконова форма за кекс с диаметър 20 см разпределете бисквитената смес по дъното и притиснете с пръсти много добре, поставете формата в хладилник, за да стегне така оформеният блат.

В метален съд налейте млякото, добавете начупения на парчета натурален шоколад и захарта. Поставете на котлона и бъркате докато се разтопят захарта и шоколадът, без да завира.

Свалете съда от котлона и прибавете набъбналия желатин, разбъркайте добре. Към сместа прибавете заквасената сметана и разбъркайте до еднородна смес.

Извадете формата от хладилника. Обелете и разрежете бананите на две части, подредете ги върху блата.

Внимателно залейте със шоколадовата смес и заравнете, поставете формата в хладилника за не по-малко от 3 часа. Страхотна шоколадова торта!

Желираната шоколадово-бананова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михаил Иванов
Михаил Иванов
Супер Е! Препоръчвам и чаша розе
28.02.2019 22:46