Пухкав портокалов хляб

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
24/02/2019
"Божествено ухание и вкус, който ще ви накара да забравите за всичко друго "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса

Форма за кейк - 25 - 26 см, намаслена и покрита с хартия за печене.

Ползвала съм БИО портокали.

Портокалът се измива под течаща вода много хубаво. Не се обелва, а се нарязва на парчета заедно с кората и се поставя в робот, за да се смели до пюре.

Отгоре се добавя брашното, яйцата, захарта, прясното мляко, зехтина и накрая се прибавя бакпулверът. Продуктите се смилат на няколко пулсации, докато всичко се превърне в еднородна смес.

Сместа се изсипва във формата, заглажда се.

Пече се на 175 градуса за около 40-45 мин.

Изважда се кексът от фурната, оставя се да се охлади за около 15 минути и след това се поставя върху решетка.

Напудря се с пудра захар.

Източник: Mani amore e fantasia

Предлагам много лесна и бърза рецепта и най-вече, че се работи изцяло в кухненски робот, което изключително улеснява процеса на работа.

Разбира се, че е възможно при липса на робот да се смели портокала в блендер, да се изсипе в купа и да се добавят останалите продукти. Следва разбиването им с миксер до смесване на продуктите.

Съвсем резонно е да попита, дали не остава горчив вкус от цял портокал с корите, и мога да уверя всеки, че няма лош и горчив вкус, напротив, остава прекрасен послевкус на ароматен портокал след всяка хапка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар