Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Варено жито с тиква и стафиди

Варено жито с тиква и стафиди

иваива
Новак
421811
Варено жито с тиква и стафиди
Снимка: ива
2 / 6
03/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Рецепта, стара като света и все така актуална"

Необходими Продукти

  • жито - 350 г
  • тиква - 250 г
  • стафиди - 100 г
  • лимони - 1/2
  • захар - 1 ч.ч. /може вместо захар да се добави мед /
  • ванилия - 2
  • галета - 100 - 150 г
  • канела - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме житото на бавен огън, варим и тиквата.

След прецеждане на житото добавяме сварената, обелена и пасирана тиква, объркваме добре.

Прибавяме стафидите, блендирания лимон, захарта и /или меда/ , галетата, канелата и ванилиите.

Всичко се обърква добре и се разпределя в подходящи чашки. Отгоре вареното жито може да се поръси с канела.

Вкусът на така приготвеното варено жито с тиква е сладко-кисел, аромата е прекрасен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: