Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от портокали

Конфитюр от портокали

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Конфитюр от портокали1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8-10 бр.
"Щом и баба се научи да приготвя конфитюр от портокали, значи и вие можете"

Необходими Продукти

  • портокали - 10 бр.
  • лимони - 3 броя
  • захар - 2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете портокалите, а вътрешността им нарежете кубченца.

Настържете външната жълта кора на лимонити и ги обелете. Нарежете и тяхната вътрешност ситно.

Цитрусовите кори сложете в студена вода да кипнат. Оставете така за 30 минути на слаб котлон да се варят. След това сложете корите в гевгир да се отцедят.

Смесете ги с портокалите и половината захар. Оставете ги за 1 нощ да престоят, а на следващия ден добавете останалата захар.

Сложете сместа да се вари до стандартната за сладка и конфитюри гъстота, като добавите и настърганата кора и разбърквате регулярно. Отпенвайте по време на вареното, образувалата се бяла пяна.

Готовият конфитюр разсипете в сухи и леко затоплени бурканчета. Затворете ги добре в сухи и предварително затоплени буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Добре е, портокалите да се оставят във вода поне 24 часа, имайки предвид химичната обработка на кората. После се нарязват на кръгове. Аз лично ги слагам в предварително сварен сироп от 1 част вода и две части захар. Може да се добави карамфил. Вари се на няколко пъти, за да се уцели гъстотата. Накрая лъжичка лимонтозу и топли буркани. Съотношението обикновено е - 1кг плод. 500 гр вода, 1 кг захар.
10.04.2013 17:43
1
Балчик
Балчик
Цитрусовите плодове имат повърхностна обработка.Какво трвбва да се прави ? Не разбрах последните две изречения.
10.04.2013 17:09
1