Хумус с пикантни кедрови ядки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
1
11
03/04/2019
"Разядка за шампиони - уникално вкусен хумус с пикантни кедрови ядки"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 624
  • Преглеждания за месеца290
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете буркан нахут в блендера заедно с течността, в която е консервиран. Добавете скилидките чесън, сусамовия тахан и семената кимион.

Налейте зехтина и прясно изстискания лимонов сок. Подправете със сол и блендирайте до получаване на гладко пюре.

Сипете хумуса в дълбока купа.

Загрейте няколко капки зехтин в съд на котлона и сипете кедровите ядки, добавете чаена лъжица пушен червен пипер и запържете ядките за кратко.

Оформете малки кладенчета в хумуса с лъжица и полейте със зехтин на тънка струя.

Добавете запържените пикантни кедрови ядки и гарнирайте с няколко черни маслини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар