Хумус с пикантни кедрови ядки

03/04/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3465
"Разядка за шампиони - уникално вкусен хумус с пикантни кедрови ядки"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сипете буркан нахут Оберон в блендера заедно с течността, в която е консервиран. Добавете скилидките чесън, сусамовия тахан и семената кимион.

Налейте зехтина и прясно изстискания лимонов сок. Подправете със сол и блендирайте до получаване на гладко пюре.

Сипете хумуса в дълбока купа.

Загрейте няколко капки зехтин в съд на котлона и сипете кедровите ядки, добавете чаена лъжица пушен червен пипер и запържете ядките за кратко.

Оформете малки кладенчета в хумуса с лъжица и полейте със зехтин на тънка струя.

Добавете запържените пикантни кедрови ядки и гарнирайте с няколко черни маслини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар