Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с кедрови ядки

Хумус с кедрови ядки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Хумус с кедрови ядки
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Сипете готовия хумус с кедрови ядки в купа, полейте със зехтина, поръсете с червения пипер и сервирайте с маца, крекери или препечени филийки."

Необходими Продукти

  • нахут - 100 г (или 225 г от консерва)
  • кедрови ядки - 50 г
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута във вода за една нощ.

След това сварете нахута, обелете го, сложете в блендер и пасирайте за кратко.

Прибавете кедровите ядки, тахана, чесъна, лимоновия сок и зехтина и пасирайте до получаването на хомогенна смес.

Добавете към хумуса кимион, солта, черен пипер и разбъркайте.

Сипете готовия хумус с кедрови ядки в купа, полейте със зехтина, поръсете с червения пипер и сервирайте с маца, крекери или препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: