Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, оформяме кладенче и слагаме в него сухата мая, захарта, ванилията, нарязаното на парченца краве масло, яйцето и солта. Омесваме гладко тесто, оформяме го на топка, увиваме го във фолио и го слагаме в хладилника за 2 часа.
Върху посипана с брашно повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 3 см и го нарязваме на еднакви правоъгълници. Подреждаме ги в намаслена тава, намазваме ги с леко разбития белтък и ги поръсваме с нарязаните кедрови ядки. Печем в предварителни загрята умерена фурна до готовност. Изваждаме бисквитите върху равна повърхност да се охладят.
Разтапяме натрошения шоколад на водна баня. Загряваме малиновото желе с 1 супена лъжичка вода и го разбъркваме до получаването на гладка маса.
Намазваме половината бисквити от долната страна с желето и ги залепваме с другата половина две по две.
Потапяме краищата на бисквитите в разтопения шоколад и ги редим върху гладка повърхност. Оставяме ги така, докато шоколадът омекне.
Съхраняваме ги в плътно затворена кутия.