Начин на приготвяне
Лападовата плънка приготвяме по следния начин. Зелените листа лапад, предварително хубаво измити, ги попарваме цели с гореща вода, колкото да ги покрие. Като омекнат леко, сменят цвета си и ги отцеждаме и нарязваме на ситно.
В дълбок съд разбъркваме 1 яйчице, към него добавяме лапада, натрошеното сирене и подправките. Разбъркваме всичко равномерно.
Корите в един обикновен пакет фини са около 13-14 бр., но разделяме плънката на два пъти по броя на корите - в случая на 26 части. Пада се приблизително по една чаена лъжичка за една пуричка.
Взимаме първата кора, сгъваме я на две по широчината, притискаме я по ръба и така ще се раздели по-лесно на две. Откъснатата половинка намазваме с шарлан с помощта на силиконова четчица.
Поставяме от плънката върху единия край (по тясната страна) по средата, прегъваме двете стърчащи страни на вътре и навиваме на рулце (нито много стегнато, нито хлабаво).
Така повтаряме с останалите кори, които разполовяваме на две и останалата лападова плънка.
Подреждаме баничките в предварително намазнена плоска правоъгълна тава солените пурички и ги намазваме с 1 яйце.
Печем баничките с лапад на 180-200 градуса за около 25 минути до златист загар.
Поднасяме топли!
Приятни и хрупкави фини банички-пурички с лапад и сирене!
Лесни за приготвяне!
Много подходящи за чудесен пролетен пикник!
Чудно Вкусно!