Начин на приготвяне
Спанакът и лападът се измиват. Слагат се в тенджерка с вода. Попарват се.
Оставят се да се отцедат. Корите се сгъват на 2 равни части. Разрязват се през средата. Всяка от половинките кори се сгъва на още 2 и се разрязва през средата.
Получават се малки правоъгълници. В купичка се сипват прясното мляко и олиото.
Разбърква се. Спанакът и лападът се доизстискват и се нарязват на ситно. Слагат се в голяма купа. Добавя се сиренето, като се натрошава.
Чукват се яйцата и се добавя киселото мляко. Ако сиренето не е солено се добавя и малко сол. Сместа се разбива. За оформянето на всяка от пуричките се използват по 4 кори.
Първата кора се намазва със сместа с олио и прясно мляко. Слага се втората кора. Отново се намазва. И третата кора се намазва. Слага се четвъртата кора. В единия край се разпределя от плънката и се навива на пуричка.
Подготвя се намазнена тава. Готовите пурички с плънка се нареждат в нея. Същото се повтаря до изчерпване на корите и плънката.
Когато баничките са готови се намазват и отгоре с олиото и прясното мляко. Поръсват се със сусама.
Пуричките със спанак, лапад и сирене се пекат до готовност.
Коментари
Разбира се аз съм лаик в сферата но при моето старание се получиха хрупкави и вкусни банички
Благодаря.. за споделената рецепта!