Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пурички със спанак, лапад и сирене

Пурички със спанак, лапад и сирене

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пурички със спанак, лапад и сирене
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
05/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пурички с апетитна плънка - вкусна закуска за гладници"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • спанак - 150 г
  • лапад - 150 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът и лападът се измиват. Слагат се в тенджерка с вода. Попарват се.

Оставят се да се отцедат. Корите се сгъват на 2 равни части. Разрязват се през средата. Всяка от половинките кори се сгъва на още 2 и се разрязва през средата.

Получават се малки правоъгълници. В купичка се сипват прясното мляко и олиото.

Разбърква се. Спанакът и лападът се доизстискват и се нарязват на ситно. Слагат се в голяма купа. Добавя се сиренето, като се натрошава.

Чукват се яйцата и се добавя киселото мляко. Ако сиренето не е солено се добавя и малко сол. Сместа се разбива. За оформянето на всяка от пуричките се използват по 4 кори.

Първата кора се намазва със сместа с олио и прясно мляко. Слага се втората кора. Отново се намазва. И третата кора се намазва. Слага се четвъртата кора. В единия край се разпределя от плънката и се навива на пуричка.

Подготвя се намазнена тава. Готовите пурички с плънка се нареждат в нея. Същото се повтаря до изчерпване на корите и плънката.

Когато баничките са готови се намазват и отгоре с олиото и прясното мляко. Поръсват се със сусама.

Пуричките със спанак, лапад и сирене се пекат до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За мен са изключително сполучливи!
Разбира се аз съм лаик в сферата но при моето старание се получиха хрупкави и вкусни банички
Благодаря.. за споделената рецепта!
10.03.2024 14:43
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглеждат много хрупкави и апетитни!
05.04.2020 22:03