Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави пурички с лапад и сирене

Хрупкави пурички с лапад и сирене

Хрупкави пурички с лапад и сирене
Снимка: Илиана Първанова
2 / 7
02/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
26
"Единственият недостатък на тези хрупкави пурички е, че свършват прекалено бързо"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет /400 г фини/
  • лапад - 20 - 30 листа
  • сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • хималайска сол - 2/3 ч.л.
  • подправки - по щипка чубрица, босилек, черен пипер и др.
  • шарлан - 5 - 6 с.л. (за намазване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападовата плънка приготвяме по следния начин. Зелените листа лапад, предварително хубаво измити, ги попарваме цели с гореща вода, колкото да ги покрие. Като омекнат леко, сменят цвета си и ги отцеждаме и нарязваме на ситно.

В дълбок съд разбъркваме 1 яйчице, към него добавяме лапада, натрошеното сирене и подправките. Разбъркваме всичко равномерно.

Корите в един обикновен пакет фини са около 13-14 бр., но разделяме плънката на два пъти по броя на корите - в случая на 26 части. Пада се приблизително по една чаена лъжичка за една пуричка.

Взимаме първата кора, сгъваме я на две по широчината, притискаме я по ръба и така ще се раздели по-лесно на две. Откъснатата половинка намазваме с шарлан с помощта на силиконова четчица.

Поставяме от плънката върху единия край (по тясната страна) по средата, прегъваме двете стърчащи страни на вътре и навиваме на рулце (нито много стегнато, нито хлабаво).

Така повтаряме с останалите кори, които разполовяваме на две и останалата лападова плънка.

Подреждаме баничките в предварително намазнена плоска правоъгълна тава солените пурички и ги намазваме с 1 яйце.

Печем баничките с лапад на 180-200 градуса за около 25 минути до златист загар.

Поднасяме топли!

Приятни и хрупкави фини банички-пурички с лапад и сирене!

Лесни за приготвяне!

Много подходящи за чудесен пролетен пикник!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: