Начин на приготвяне
Сладкото от сини сливи /или друг вид, но с това става най-вкусен кексът/, захарта и горещата вода се сипват в купа и се разбъркват добре, докато захарта се разтопи.
Добавят се олиото, брашното, което предварително е смесено със содата и канелата.
Сместа се обърква добре и се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс.
Пече се в загрята на 180°C фурна до готовност (до суха клечка).
Изстиналия кекс със сладко се слага в подходящ поднос и се украсява по желание.
Варианти за украса на този постен кекс - с пудра захар, с разтопен шоколад или както е при мен - постният канелен кекс със сладко се залива с глазура, приготвена от пудра захар и лимонов сок.
Да ви е сладко!
Коментари