Канелен кекс

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Канелен кекс
Снимка: Марияна
1 / 3
02/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Щипка канела и обикновения кекс става просто неустоим"

Необходими Продукти

  • канела - 10 г
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч. тръстикова
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • масло - за намазване на формата
  • брашно - за набрашняване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко.

В купа слягаме яйцата и кафявата захар и разбиваме с миксера много добре.

В киселото мляко слагаме бакпулвера и содата и оставяме да шупне на страна.

Разбъркваме млякото и го добавяме и него вътре в купата. Прибавяме олиото и разбъркваме отново с миксера много добре.

Пресяваме брашното със сито и го изсипваме на части и него, докато разбиваме.

Най-накрая слагаме канелата и разбъркваме, може само с шпатула, до еднородна кафява гладка смес.

Намазваме форма за кекс с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата вътре.

Печем в загрята на 180°C фурна до готовност.

Проверяваме дали се е изпекъл канеленият кекс - до суха клечка.

Вадим кекса и режем на парчета. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много добре се получи. Благодаря!
15.06.2020 19:35