Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Вкусен домашен катък по селски

Вкусен домашен катък по селски

Вкусен домашен катък по селски
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Ако искате вкусен катък, пригответе го по тази рецепта с домашно прясно мляко - уникален български вкус"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 5 л сварено
  • мая - 1 с.л. за сирене
  • сол - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареното прясно мляко трябва да е с температурата, като за квасене за кисело мляко. Добавят се маята за сирене, солта и киселото мляко.

Разбъркват се продуктите за около 1 минута много добре, след което се завиват на топло и се оставят да престоят така около 3-4 часа.

Получената смес се оставя да се охлади, пъха се в хладилника за една нощ, за да стегне, и на сутринта се прехвърля в марля от тензух, където се оставя поне 10-12 часа, за да се отцеди добре.

Получава се страхотна разядка, опитайте!

Вкусният домашен катък по селски е готов.

Източник: Diqn Tania Denevi от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: