Мока крем с бишкоти и лешников крокан

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
16/04/2019
"Десертите трябва да са като жените - леко загадъчни, много привлекателни и не за всекиго"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 050
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко в касерола.

В купа разбийте жълтъците на яйцата заедно с 1-2 с.л. прясно мляко и супена лъжица брашно.

Разтворете инстантното кафе в малко вода и разбъркайте до получаване на гладка кашичка. Прибавете към жълтъците и разбъркайте.

Когато млякото се затопли, добавете пудрата захар и разбъркайте. Добавете и яйчената смес на тънка струя като бъркате енергично. Намалете котлона и гответе крема за още 4-5 минути, докато се сгъсти. Свалете съда от котлона и добавете маслото и ваниловата захар. Прехвърлете топлия крем в плоска тавичка, покрийте с прозрачно домакинско фолио и оставете крема да се охлади.

През това време пригответе лешниковия крокан. Разтопете кафявата захар и добавете суровите белени лешници. Карамелизирайте ядките за кратко и прехвърлете сместа върху лист хартия за печене.

Оставете крокана да изстине и охлади напълно. Прехвърлете го в хаванче и стрийте на фин прах.

Начупете пакет бишкоти на половинки и ги напръскайте леко с коняк или уиски за повече аромат.

Подредете десерта в дълбоки чаши като редувате пласт от масления мока крем и пласт бишкоти. Поръсете с лешников пралин между пластовете.

Завършете мока крема с цели парченца от лешниковия крокан и бишкотени трохи и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар