Диетична салата от мариновани репички и сварени картофи

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
873
7k
3k
1k
1
12/04/2019
"В живота не всеки, който е на диета, идва момент, в който си задава въпроса - каква вкусна салата да изям без да си наруша диетата - ето го и отговорът"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците. Репичките накисваме за 1 час във вода, за да се хидратират.

Картофите обелваме и поставяме във врящия зеленчуковия бульон, овкусен със сол.

След като се сварят, ги отцеждаме от бульона и оставяме да се охладят. Запазете бульона за пилешка или зеленчукова супа.

Нарежете картофите на шайби и ги подредете в порционни чинии. Аранжирането на салатата е по вкуса на всяка домакиня.

Измитите репички нарязваме на тънки шайби. 6 от тях запазваме за аранжиране, като ги оформяме като цвете.

Добавяме и свежи листенца от репички.

В купа сипваме ябълковия оцет, в който съм прибавила малко сол.

Ябълковата саламура ще изтегли течността от резенчетата репички и ще ги направи меки и гъвкави, лесни за оформяне.

След като престоят 20 минути в маринатата, ги отцеждаме.

Подреждаме шайбите стъпаловидно, след което ги завиваме на руло и поставяме в средата.

Оформяме го внимателно, като му придадем форма на цвете. В средата поставяме „тичинки“ от лещени кълнове.

Върху шайбите картофи поръсваме запечени сусамови семена.

Поръсваме със самардала. В маринатата прибавяме зехтин.

Заливаме салатата непосредствено, преди поднасянето ѝ за консумация.

Източник: Ани Шакарян, с малки промени

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар