Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани репички в буркани

Мариновани репички в буркани

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Мариновани репички в буркани
Снимка: Ники
1 / 3
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Често използваме репичките само за зелена салата, но всъщност те са страхотни и затворени в буркани с марината. Горещо препоръчваме!"

Необходими Продукти

  • репички - 200 г
  • захар - 150 г
  • вода - 170 мл
  • оцет - 130 мл
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Репичките почистваме и измиваме добре.

Нарязваме ги на тънки филийки. Подреждаме ги в бурканче.

В тенджера поставяме захарта, оцета, водата и солта, слагаме на котлона до завиране и разтапяне на захарта (по-желание може да сложите няколко зрънца черен пипер).

Оставяме маринатата да се охлади и заливаме репичките.

Поставяме маринованите репички в буркани в хладилника и след 1 ден са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: