Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Разядки»Гарнитура от яйца и майонеза

Гарнитура от яйца и майонеза

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Гарнитура от яйца и майонеза
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"От вас яйцата, от нас майонезата и нека заедно приготвим вкусна гарнитура, подходяща печени меса"

Необходими Продукти

  • майонеза - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • авокадо - 1/2 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка, бялата част
  • катък - 100 г
  • бразилски орехи - 7 г
  • боровинки - 15 г сушени
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата и след като се охладят, ги нарязваме на кубчета. Поставяме ги в купа, като към тях прибавяме и кубчетата авокадо.

Зеленият чесън режем на ситно. Бразилските орехи накисваме предварително във вода за 4 часа.

Блендираме ги и ги прибавяме към другите съставки.

Сушените боровинки не накисваме предварително, защото те ще се хидратират в самата разядка.

Разбъркваме майонезата с катъка и ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Смесваме всички съставки и ги оставяме в хладилник за 30-40 минути.

Комбинираме гарнитурата с чипс от кори за баница, намазани със зехтин и поръсени със самардала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: