Торта Орео с шоколадови блатове

17/04/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай151765
"Не си мечтайте повече за съвършената торта - ето ви рецептата, направете си я сами "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо636
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатовете за торта са 2 с 30 см диаметър, тортата става доста голяма.

Продуктите за блатовете се разбиват добре до получаването на хомогенна смес и се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност един по един. Оставят се да се охладят.

Междувременно пристъпваме към приготвянето на крема. Сметаната се разбива с крема сиренето, прибавя се маскарпонето и Бейлиса.

Шоколадът се разтопява на водна баня и когато се поохлади, се добавя към разбитите сирена. Желатинът се накисва с малко студена вода, за да се хидратира и след това се разтопява за секунди в микровълновата.

Прибавя се към крема, защото тортата е доста голяма и трябва да има по-добра стабилност. 1/3 от крема се отделя за измазване на тортата. Към останалия крем се добавят натрошените бисквити и шоколад Орео.

Сглобяването на тази торта става с помощта на ринг с ацетатна лента отвътре. Блатовете леко се овлажняват с прясно мляко и/или бейлис с помощта на силиконова четка.

Полага се първият блат, слага се половината от отделения крем и след това се подреждат отгоре профитеролите. Отгоре се покрива с останалия крем и се полага вторият блат, също напоен с прясно мляко или Бейлис.

След като престоя няколко часа в хладилника, за да стегне, я декорирах - измазах с отделения крем.

Разбих още малко сметана, за да шприцовам отгоре. Приготвям шоколадов ганаш, като загрявам сметаната, но без да завира, свалям от котлона и прибавям черния шоколад. Когато се оглади с шприц се нанася по ръба на тортата.

Източник: Antoaneta Shtereva от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар