Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарта и прибавяме майонезата.
Разбиваме отново и прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и содата.
Разделяме сместа в три купички, като в едната добавяме 2 с.л. какао, разбъркваме.
Печем блатовете за торта по отделно във форма с размер 26 см на 180°C в предварително загрята фурна.
В купичка разтваряме нишестето с 200 мл от млякото.
Слагаме останалото мляко със захарта да заври.
Щом заври, при непрекъснато бъркане изсипваме нишестяната смес, бъркаме на котлона, докато се сгъсти.
Започваме да редим лесната торта - блат, крем, като всеки блат сиропираме с безалкохолното.
Накрая измазваме лесна торта с блатове с майонеза от всички страни с крем.
Коментари