Козуначени мъфини с капки шоколад

19/04/2019
Галя Николова
отГаля НиколоваПомощник Готвач1351312
"Козунаци под път и над път, но пухкави козуначени мъфини ще намерите при нас и ви съветваме още днес да ги опитате"
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо819
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр. ( жълтъкът се отделя за намазване)
  • суха мая - 7 г
  • кафява захар - 90 г
  • есенция - 1 ч.л. ром
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • брашно - около 400 г
  • масло - 40 г, разтопено
  • олио - 20 мл
  • шоколад - капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, есенция, олио, яйца, масло и мляко) сложете в хлебопекарна на програма Месене.

Тавата за мъфини се подготвя, като се намазнява или във всяко гнездо се поставят хартиени кошнички.

Готовото тесто се разделя на 12 топки и всяка от тях се разточва на малък правоъгълник, поръсва се с желаната плънка (може и без) и се завива на руло, което може да вържете на възелче или да усучете като въже и да навиете на охлюв. Поставя се в кошничката.

Процедурата се повтаря с всички останали топки тесто.

Когато всички козуначета са оформени, отново се оставят да втасат. Когато напълнят формичките и подадат калпачета поне 2 см нагоре :) са готови да бъдат изпечени.

Намазват се с разбития жълтък, смесен с малко олио и 2-3 капки прясно мляко и се поръсват със захар.

Пекат се в предварително загрята фурна, на 160 градуса за 30 минути или до готовност.

Оставят се за кратко да се охладят върху решетка, след което се вадят от формите. За да се отлепят лесно хартиените формички и хубаво да се изчака да изстинат напълно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар